
چاقی یک مشکل تهدید کننده برای سلامت عمومی مردم در همه جای دنیا حتی در کشورهای غربی و توسعهیافته است که منجر به سندروم متابولیک و بیماریهای مزمن میشود. با ترکیبی از فعالیت بدنی و تعادل رژیم غذایی سالم بین مصرف انرژی و هزینه، می توان از چاقی جلوگیری کرد. توجه داشته باشید که چندین غذای کاربردی مانند: حبوبات (نخود فرنگی، عدس، باقلا)، تمشک سیاه، سیب، زغال اخته، سنجد تلخ، آرتیشو، آووکادو، انبه، سیر و سیر سیاه برای مبارزه با چاقی بسیار اثر بخش هستند. این مواد غذایی با استفاده از چندین مکانیسم از جمله القای سیری، کاهش اشتها، تنظیم متابولیسم چربی و ترموژنز (تولید گرما در بدن) به عنوان عوامل پیشگیری از چاقی و یا داروهای درمان چاقی شناخته شده اند. در بین آنها سیر سیاه به عنوان یک عامل مهم کاهنده چربی و کاهش وزن شناخته میشود.
در سال ۲۰۱۵، مطالعه ای که توسط هکتار و همکارانش انجام شد، نشان دادند که رژیم غذایی با ۱/۵ درصد از عصاره سیر سیاه، نه تنها میتواند وزن را کاهش دهد، بلکه چربی ترانس را در یک نمونه با چربی بالا کاهش می دهد. علاوه بر این عصاره سیر سیاه دیس لیپیدمی (اختلال در سطح چربی ها)، ناشی از رژیم غذایی با چربی بالا را نیز کاهش می دهد.
همچنین محققان دیگری اثر سیر سیاه را همراه با رژیم غذایی پرچرب بررسی کرده و مشاهده کردند که چربی کل، کلسترول و تری گلیسرید در سطح پلاسما کاهش و تراکم کلسترول لیپوپروتئین (HDL) افزایش یافته است. نکته قابل توجه این است که، درمان با سیر سیاه باعث کاهش، هم گلوکز و هم انسولین در سطح پلاسما در رژیم غذایی پرچرب می شود.
علاوه بر این، سئو و همکارانش دریافتند که عصاره سیر سیاه می تواند اثر ضد چاقی و کاهش کلسترول را، همراه با ورزش، در نمونه های حیوانی تقویت کند. در این مطالعه ترکیبی از سیر سیاه و ورزش تاثیر بیشتری در کاهش چربی احشایی، چربی اپیدیدیمال و وزن کبد به نسبت گروهی که ورزش به تنهایی داشتند، نشان داد.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.