
نحوه آشپزی با سیر سیاه
سیر معمولی که به طور خام خورده و یا در پخت غذاها از آن استفاده میشود دارای طعم و بوی تندی است و همچنین بخاطر طبع گرمی که دارد ممکن است برخی افراد نتوانند از آن استفاده کنند، اما سیر سیاه وقتی خورده میشود طعم شیرین و ملایمی دارد و به ندرت مانند سیر خام اثرات حساسیتی برای سیستم گوارشی ایجاد میکند. همچنین سیر سیاه در مقایسه با سیر معمولی کاربردهای بیشتری دارد.
امروزه سرآشپزهای بزرگی در دنیا سیر سیاه را به عنوان یک ماده فوقالعاده در آشپزخانههایشان دارند و برای طعم بهتر غذاها از فرآوردههای مختلف سیر سیاه به صورت ترکیب اصلی غذا و یا به صورت چاشنی در پخت انواع گوشت، مرغ و ماهی، تا روی سبزیجات بخارپز شده و استیکها از آن استفاده میکنند، زیرا سیر سیاه به غذاها مزه دلچسبتر و لذیذتری میبخشد.
قرنهاست که سرآشپزهای کرهای و به دنبال آن سرآشپزهایی در چین، ژاپن، استرالیا، آمریکای شمالی و سایر کشورها از سیر سیاه در آشپزی خود استفاده میکنند. حتی سرآشپز بزرگی مانند «تونی پانتا» در استرالیا، از سیر سیاه در مرکز همایشهای بین المللی در سیدنی استفاده و این ماده با ارزش را به نمایندگان سراسر دنیا معرفی کرد. در رستورانهای ملبورن استرالیا سرآشپزها، خیلی زیاد از سیر سیاه استفاده میکنند و آن را در لیست بهترین غذاهای خود قرار میدهند.
سیر سیاه را میتوان به اشکال مختلف: سیر سیاه کامل، پودر سیرسیاه، پوره سیر سیاه، انواع سسهای سیر سیاه و حتی ترشی و شربت آن نیز استفاده کرد. سیر سیاه را بخاطر بافت نرم و طعم شیرینی که دارد در هر مرحله از پخت میتوان به غذا اضافه کرد. حتی پودر سیر سیاه هم یک چاشنی بینظیر در انواع سوپ، سالاد، سسها و برای پاشیدن روی غذاهایی مانند نودل، برگر و تخم مرغ است. شما میتوانید به عنوان یک میان وعده مقوی و خوشمزه سیر سیاه را در ترکیب با انواع دسرها و نوشیدنیها به کار ببرید.
در اینجا چند قانون کلی برای استفاده از سیر در پخت و پز آورده شده است و شما خواهید آموخت که چگونه از سیر سیاه در تهیه غذاهای اصلی گرفته تا دسرها و نوشیدنیهای مختلف استفاده کنید.
۱- حفظ مزه طبیعی غذاها:
سیرسیاه به شکل پوره و در غذاهایی با طعم طبیعی مانند سس مایونز، سسهای با پایه خامه، سس گوجهفرنگی، سوپها، کرهها و نانها به کار برده میشود.
۲- تولید مزه ترش و اسیدی:
سیر سیاه در ترکیب با انواع سرکه مخصوصاً سرکه بالزامیک بسیار خوش طعم میشود. شما میتوانید پوره سیر سیاه را با سرکه بالزامیک ترکیب کنید و با کم کردن اسیدیته سرکه یک سس خوش طعم ساخته، در آشپزی از آن استفاده کنید. ترکیب پوره سیر سیاه با سرکه سفید و روغن زیتون یک سس خوش طعم برای انواع سالاد است.
۳- طعم شیرینی بهتر:
سیر را به صورت پوره یا خرد شده به شربت افرا، عسل، آگاو و… اضافه کنید. میتوانید این سس شیرین را روی بستنی، پای یا کیکها ریخته و سرو کنید.
۴- برای طعم بهتر:
اگر در غذایتان از سیر سیاه استفاده کنید و غذای شما یک روز زودتر از موعد تهیه شود، سیر سیاه باعث میشود که غذای شما طعم فوقالعادهای به خود بگیرد. پس میتوانید در تهیه انواع سالادها و سسها برای ساندویج از آن استفاده کنید.
۵- تکمیلکننده طعم غذای شما:
همهی ما بارها غذاهایی را پختهایم که انگار چیزی کم دارد و طعم و مزه آن دلخواه ما نیست. شما میتوانید دفعه بعد چند حبه سیرسیاه به غذایتان اضافه کنید. خب حالا مشکل حل شد!
در این فصل چندین دستور پخت از صبحانه و غذاهای اصلی گرفته تا دسر و انواع نوشیدنیها با سیر سیاه آورده شده است. برای اینکه بتوانید با نحوه طبخ غذاهای بیشتری با سیر سیاه آشنا شوید، میتوانید به سایت Blackgarlic.ir مراجعه کنید و از طعم دلچسب غذاهایتان لذت ببرید.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.