غذاهای فراسودمند

عنوان غذا­های فراسودمند برای اولین بار در سال ۱۹۸۰ در ژاپن به محصولاتی که غنی از ترکیبات زیست فعال و دارای اثرات سلامتی ­بخش فراوان بودند، اطلاق داده شد. غذاهای فراسودمند می­ تواند غذایی طبیعی باشد یا اینکه غذایی باشد که ترکیبات سلامت بخش به آن اضافه شده و ترکیبات مضر از آن حذف شده است. در این میان، غذاهایی که یک یا چند ترکیب آن­ها مورد اصلاح قرار گرفته است نیز، فراسودمند به حساب می­ آیند که دارای اثرات سلامتی بخش فراوان، دسترسی آسان و قیمت پایین هستند. میوه­ ها و سبزیجات، غلات، حبوبات و آجیل­ ها به دلیل حضور مولکول­ های شیمیایی زیست فعال گیاهی، خواص ضد­میکروبی، توانایی به دام انداختن رادیکال­ های آزاد و خواص درمانی به عنوان غذاهای فراسودمند به شمار می ­روند. از جمله گیاهان سنتی که دارای خواص درمانی و سلامت بخشی فراوان هستند و جزء غذاهای فراسودمند محسوب می ­شوند می ­توان به سیر و سیر سیاه اشاره کرد. این خواص سیر و سیر سیاه مربوط به ترکیبات سولفوری می باشد که در بین این ترکیبات، آلیسین و تیوسولفینات ها مسئول درمان بسیاری از بیماری ها هستند.  در واقع غذاهای فراسودمند و مغذی پلی بین سلامتی و رژیم غذایی محسوب می­ شوند.

امروزه، ژاپن دومین بازار بزرگ مواد غذایی و نوشیدنی‌های فراسودمند در جهان است. در سال ۲۰۰۷، ارزش این بازار در ژاپن ۱۶/۴ میلیارد دلار برآورد شده است. بازار مواد غذایی و نوشیدنی‌های فراسودمند شامل مواد غذایی و نوشیدنی‌هایی می‌شود که حاوی ترکیبات مؤثر افزوده‌ای هستند که فوایدی را برای سلامت و تندرستی انسان‌ها به ارمغان می‌آورند. مکمل‌های غذایی، غذاداروها و مواد غذایی اصلاح‌شده نیز در این گروه قرار می­ گیرند.

شرکت داروسازی واکوناگا در اوزاکا یکی دیگر از پیشگامان حوزه مواد غذایی فراسودمند است. این شرکت، که در سال ۱۹۵۵ تأسیس شده است، تولیدکننده محصولی به نام عصاره سیر کهنه کیولیک است. در سال ۱۹۷۲، شرکت واکوناگا دفتری را در آمریکا در شهر هونولولو ایالت هاوایی تأسیس کرد. پس از تأسیس این دفتر، بخش عمده پژوهش‌های واکوناگا درباره سیر سیاه با همکاری پژوهشگران ژاپنی و آمریکایی انجام می‌شود.

واحد تحقيق و توسعه کارخانه برنا کامبوچا
ارسال دیدگاه