
همه پژوهشها بر بیخطر بودن مصرف سیر تأکید دارند (مؤسسة ملی سرطان آمریکا). درست همانطور که زیادهروی در خوردن هر مادة غذایی دیگری میتواند مشکلاتی را در پیش داشته باشد، افراط در خوردن سیر ممکن است مشکلآفرین باشد. برای مثال، زیادهروی در خوردن سیر میتواند به سوزش یا حتی آسیب لوله گوارش منجر شود. حساسیت به سیر چندان رایج نیست. بثورات پوستی، دمای بالای بدن و سردرد برخی از علائم حساسیت به سیر هستند. مصرف بيش از حد سير درصورتي كه معده خالي باشد، آثار نامطلوبي همچون آبسه معده و روده، باد شكم و تغييرات رژيم غذايي دارد.
ممكن است برخي اثرات به ندرت ديده شود مثل اثرات آسمزا در كارگراني كه در مراكز صنعتي با پودر سير سروكار دارند. سوزش و تورم پوست، برونشيت و آسم به دليل اثرات آلیسین موجود در سير نيز، ميتواند ايجاد شود. همچنين تركيبات سولفور و روغن گرفته شده از آلیسین، التهاب آور و جزء تركيبات حساسيتزا هستند و به عنوان بيشترين تركيبات آلرژيزا در سير شناخته ميشوند علاوه بر این، سیر ممکن است عملکرد داروهای ضد انعقاد خون را مختل کند. به همین دلیل، بهتر است، قبل از انجام عمل جراحی، از مصرف سیر خودداری کنید. به طور کلی اثرات جانبي نامطلوب كمتر ديده ميشوند؛ اما اثرات جانبي معمولي مانند بوي بد دهان و بدن حتي بعد از خوردن اندكي سير وجود دارند.
نتیجهگیری
همانطور که در فصل ۱ نیز عنوان شد، بسیاری از فرهنگها از دیرباز سیر را دارویی طبیعی و دارای خواص شفابخش و پیشگیرانه در برابر انواع مختلفی از بیماریهای انسان، از جمله عفونتهای باکتریایی، ویروسی و قارچی میدانستند و مدتهاست از سیر برای کاهش فشار، قند و کلسترول خون استفاده میشود. جالب است بدانید که فرهنگهای باستانی خواص و تأثیراتی را برای سیر قائل بودند که بعدها در پژوهشهای علمی به اثبات رسیدند. با وجود این که هنوز به شواهد پژوهشی قطعی درباره تأثیرات و خواص سیر دست نیافتهایم، این مطالعات در شفافسازی و تبیین اطلاعات و دانش گذشتگان دربارة فواید این گیاه برای سلامت بدن موفق بوده و مسیر پژوهشهای احتمالی آینده را نیز مشخص ساختهاند.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.